1 kuře
sůl
čerstvý zázvor
ústřicová omáčka
šťáva z limetky (postačí i citrónka)
med
hotová jíška tmavá
mrkev
cibule
pórek na ozdobení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuře pouze osolíme. Můžeme podle chuti okořenit grilovaní směsí.
Na grilovací stojánek dáme kuře. Stojánek pak do pekáčku s vodou. Stačí 2 hrnky vody, aby kuře bylo šťavnaté a přitom křupavé. Pečeme v troubě na 220°C asi 1-1,5 hod.
Na pánvi zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme jemně pokrájený zázvor (menší), nahrubo nastrouhanou mrkev, 2-4 lžíce ústřicové omáčky a prudce osmažíme. Podlijeme horkým vývarem. (Lepší je nahradit vývar šťávou z grilovaného kuřete a dolít horkou vodou.) 3 min. povaříme pod poličkou. Rozmixujeme. Přidáme šťávu z limetky a cca 1 lžíci medu. Promícháme a zahustíme jíškou. Omáčku solíme až nakonec pokud je to nutné!
Kuře naporcujeme, přidáme omáčku, ozdobíme pórkem a podáváme s jasmínovou rýží.