1 kg kysané zelí
vepřové sádlo
kmín
sůl
cukr
med
brambory
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na dno pekáče rozložíme vymačkané kysané zelí (neproplachujeme vodou) a posypeme ho 3 kávovými lžičkami cukru a 1 lžičkou soli.Podlejeme 1 dcl vody.
Naporcované prosolené kuře rozložíme na zelí,posypeme kmínem a na jednotlivé části kuřete naklademe plátky vepřového sádla. Dáme do vyhřáté trouby na 200 st a pečeme 30 min.,pak vyndáme, polejeme vypečenou šťávou
a dál pečeme 30 min.(pekáč je zakrytý).
Poté kuře opět polejeme šťávou,potřeme jednotlivé části medem a dopečeme v odkrytém pekáči opět 30 min.
při 180 st.
Podáváme s vařeným bramborem a chlazeným plzeňským!!