3 ks kuřecí prsa bez kostí a kůže
1 velký bílý jogurt živý
Šalvěj -nejlépe plná hrst čerstvých listů
200 g drůbeží šunky
sůl
čertvý pepř z mlýnku
olej na pečení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuřecí prsa pokrájíme na kousky velikosti poloviny ukazováku.
Jogurt našleháme se solí,pepřem a posekanou šalvějí.
Jogurt smícháme s pokrájeným masem a necháme v chladnu,nejlépe do druhé dne.
Před přípravou pokrájíme šunku na širší proužky tak, abychom jimi obalili každý kousek masa.
Maso vyndaváme z jogutové marinády a hned obalujeme šunkou. Všechny kousky pak vložíme na plech s horkým olejem a postupně -na npánvi nebo ve troubě -opékáme rychle po obou stranách.
Podáváme horké a nebo i studené s dipem dle chuti a dle jídelního lístku.
Při zachování technolgického postupu ale s s obměnami surovin dosáhneme zajímavých chuťových efektů.