2 červené papriky
30 ml nebo 2 lžíce rostlinného oleje
1 střední cibule jemně nakrájená
500 g nebo 3-4 šálky zrnek sladké kukuřice
rozmrazené (pokud použijeme mraženou)
750 ml nebo 3 šálky kuřecího vývaru
150 ml nebo 2/3 šálku polotučné smetany
sůl,pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. papriky opečte na sucho na pánvi nad mírným plamenem a často je obracejte, aby měly všude puchýře. Vložte je do silného plastového sáčku a nahoře je zavažte, aby se uvnitř udržela pára. Na 20 min je odložte, pak je vyjměte ze sáčku a oloupejte sloupku
2. Papriky rozkrojte napůl a vyndejte semena a středy. Jednu odložte.Druhou nakrájejte na kostičky 1 cm.
3. Ve velkém hrnci zahřejte olej. Přidejte cibuli a smažte ji na mírném ohni asi 10 minut, aby byla půhledná a měkká. Zamíchejte do ní nakrájenou papriku a sladkou kukuřici a smažte na mírném ohni 5 min.
4. Obsah hrnce dejte do mixéru, přilijte kuřecí vývar a zpracujte téměř do hladka.V případě potřeby je to možné provést po částech.
5. Polévku vraťte do hrnce a znovu ji zahřejte. Vmíchejte smetanu a ochuťte solí a pepřem. Z druhé papriky vyjměte střed a semena, nakrájejte ji na úzké proužky a polovinu jich vložte do hrnce. Polévku podávejte v nahřátých miskách ozdobenou zbývajícími proužky papriky.