1,5 kg krůtího masa
sůl
1 lžíce másla
Nádivka:
1 vejce
100 g mletého vepřového masa
špetka muškátového oříšku
sůl
75 g šunky
zelená petrželka
50 g drůbžích jater
50 g celých sterilovaných žampionů
4 housky
125 ml mléka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V míse utřeme žloutky smletým masem, muškátovým oříškem a solí.
Přidáme nakrájenou šunku, nasekanou petrželku, kousky jater a žampionů.
Z odložených bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do směsi.
Housky nakrájíme na kostičky, namočíme v mléce, vymačkáme a přidáme do nádivky.
Hotovou nádivku naneseme na připravený plát masa a stejnoměrně ji rozdělíme.
Maso stočíme do rolády, upevníme a pečeme za stálého podlévání v troubě předehřáté na 100°C zhruba 45 minut a dopékáme při 200°C asi 20 minut.