600 g krůtí prsa
2 jablka
100 g nastrouhaný sýr
12 velkých plátků anglické slaniny
vinná klobása
zelená petrželka
150 ml bílého vína
50 ml vinné nebo jablečné pálenky nebo jiného alkoholu
kousek veky od chlebíčků
sůl
pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Veku namočíme do vína. Z krůtích prsíček nakrájíme tenké plátky a naklepeme je. Vinnou klobásu vymačkáme ze střívka a do hmoty vmícháme strouhaný sýr, zelenou petrželku, najemno nakrájené jablko a pálenku. Na krůtí plátky dáme plátky slaniny, přidáme hmotu a buď přehneme jako kapsu nebo smotáme do závitku. Ze zbytku hmoty můžeme udělat šištičky a obalit je do slaniny nebo je obalit na špejli. Osolíme, opepříme a pečeme na grilu nebo v troubě.
Podáváme s teplou nebo studenou brusinkovou omáčkou.
Omáčka:
Do vína dáme jemně nakrájenou šalotku, cukr, brusinky a citrónovou šťávu. Uvedeme k varu a vaříme do zredukování tekutiny na polovinu objemu.
Dochutíme tymiánem, rozmixujeme a zjemníme smetanou