2ks spodních krocaních stehen
1 větší cibule
olej
grilovací koření (nejlépe pálivé)
bazalka, tymián (čerstvé)
brambory
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Krocaní stehna omyjeme, osušíme a podélně i s kůží na několika místech nařízneme (pořádně do hloubky). Z oleje a grilovacího koření si připravíme marinádu, kterou stehna důkladně potřeme. Do naříznutých míst stehen vložíme bylinky (nešetříme). Na plát alobalu položíme stehno, které obsypeme na kolečka nakrájenou cibulí a dobře zabalíme. Stejně postupujeme u druhého stehna. Dáme na gril a za obřasného otáčení grilujeme přibližně 45 minut. Po této době stehna vyjmeme z alobalu (budou již dostatečně měkká), potřeme je zbytkem oleje s grilovacím kořením a dáme přibližně na 10 až 15 minut na gril. Získají krásnou barvu.
Jako příloha jsou dobré brambory upečené na grilu a lehký zeleninový salát.