100g hladké mouky
3 vejce
150ml mléka
špetka soli
mletý pepř
muškátový oříšek mletý
30g másla
350g velkých čerstvých syrových krevet bez krunýře a střívka
utřený stroužek česneku
sekanou petrželku
200g konzervované kukuřice (zrna)
100g řeřichy potoční bez stonků
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Do mísy nasypeme mouku a uprostřed uděláme důlek.V jiné míse lehce rozšleháme vejce a přidáme k nim mléko, sůl,trošku pepře a muškátový oříšek.Tuto směs postupně přidáváme do mouky a ihned zašleháváme, aby vzniklo hladké těsto.Pak mísu zakryjeme a necháme 30 minut stát.
V pánvi rozehřejeme máslo,až bublá a během 3 minut v něm za občasného míchání prudce osmahneme krevety.Přidáme česnek a petrželku a mícháme ještě 2 minuty, až krevety zrůžovějí.
Dno mělkého pekáčku lehce vymažeme olejem a vysypeme kukuřicí a řeřichou.Navrh rozložíme krevety.
Těsto promícháme a krevety jím přelijeme.V troubě pečeme asi 35 minut,až těsto nabude,ztuhne a dostane hnědavou barvu. Hotové jídlo podáváme s hlávkovým salátem.