5 vajec
5 lžic cukru
1 lžíce horké vody
3 lžíce oleje
1 prášek do pečiva
5 lžic polohrubé mouky
3 lžíce kakao
1/2 l mléka
2 vanilkové pudingy
200 ml vaječného koňaku
1 balení šlehačky na šlehání
1 balení zakysané smetany
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Bílky oddělíme od žloutků.
Žloutky, cukr, vodu a olej ušleháme do pěny. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct. Upečené těsto se začne odchlipovat od okrajů pekáče, necháme ho vychladnout.
Krém č. 1:
V oslazeném mléce, dle vlastní chuti, uvaříme hustý puding. Poté necháme trochu vychladnout a zamícháme do něj vaječný koňak, vhodíme jedno celé máslo a vyšleháme hladký krém. Necháme ho chvilku vychladnout a pak krém navrstvíme na upečené těsto a dáme vychladit do ledničky.
Krém č. 2:
Ušleháme si smetanu na šlehání se 2 ztužovačemi šlehačky a pak po lžících přímícháme zakysanou smetanu a dle chuti přidáme moučkový cukr.
Šlehačkový krém navrstvíme na krém pudinkový a můžeme posypat napříkla grankem. Vrátíme zpět do lednice a necháme úplně zatuhnout.
Poté můžeme krájet a servírovat.