cibule
mrkev
celer
máslo
hladká mouka
kuřecí vývar nebo voda
mléko
smetana
kousek masa z kuřecích prsou
sterilovaná kukuřičná zrna
šunka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nadrobno nakrájenou či nastrouhanou zeleninu zpěníme na másle a zaprášíme hladkou moukou, aby vznikla světlejší jíška. Zalijeme vývarem nebo vodou a necháme asi 20 minut povařit. Vše procedíme, zeleninu propasírujeme a znovu vaříme. Přilijeme trochu mléka a opět povaříme. Na závěr zakápneme trochou sladké smetany.
V pánvi na tuku opečeme na kostičky nakrájené kuřecí maso. Opečené maso vyndáme a výpek ještě chviličku povaříme s troškou vody. Maso a výpek přidáme do polévky spolu s kukuřicí. Hotovou polévku už nalitou v misce či talíři ještě ozdobíme nadrobno nakrájenou šunkou.