králík
houby nebo žampiony
cibule
slanina
máslo a
lžička hladké mouky na zahuštění výpeku a deci červeného vína.
koření:
l lžička grilovacího kření a 1 lžíčka koření
divočina rozmíchané v ohřátém oleji a houbové koření
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Králíka rozdělit na díly prošpikovat slaninou,osolit a potřít kořením.Na pekáči rospustit nakrájenou slaninu a
spěnit na ní nakrájenou cibuli.Vložit díly králíka,
podlít vodou a péct v zakrytém pekáči.
Houby usmažíme v pánvi na másle.Při použití žamponů
rozpustím v másle zlatý bujon houbový od Magi.
Upečené díly králíka vyjmeme z pekáče,výpek rozmixujeme
a zaprášíme moukou,zasmahneme a přidáme decku vína a štávu prohřejeme.Do výpeku přidáme houby,promícháme
vložíme králíka a zahřejeme.
Vhodná příloha:vařené,opečené brambory,bramborový knedlík nebo i krokety.