4 telecí plátky (po 180 g)
sůl,pepř
2 lžičky strouhaného křenu (nebo křenu ze skleničky)
2 plátky šunky
2 větší kyselé okurky
3 cibule
2 mrkve
3 lžíce oleje
400 ml vývaru
1 lžíce jíšky (instant
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a pak osolíme, opepříme a potřeme křenem. Plátky šunky rozpůlíme, okurky podélně nakrájíme a pak obojí rovnoměrně rozdělíme na telecí maso, které srolujeme a pevně převážeme režnou nití nebo sepeneme párátky.
2. Cibuli oloupeme a rozpůlíme, případně nakrájíme na čtvrtky. Mrkve očistíme, omyjeme a podélně nařežeme na špalíčky. Roládičky opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme k nim zelelninu, krátce ji osmažíme a poté vše podlijeme vývarem. Přiklopíme a nechámepři mírné teplotě asi 45 minut dusit.
3. Rolády vyjmeme a dáme na teplé místo. Šťávu zahustíme jíškou. Pak do ní telecí maso vrátíme. Servírujeme s bramborovou kaší.