3 vejce
1 bal. vanilkového cukru
400 g cukru
200 ml rostlinného oleje
2 lžičky skořice
600 g dýňové dužiny
150 g vlašských ořechů
1/2 kg polohrubé mouky
1 bal. prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
máslo na vymazání formy
práškový cukr k posypání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky, vanilkový cukr, cukr, olej a skořici našleháme do pěny.
Nastrouháme dýňovou dužinu, přidáme ji k vaječné směsi a dobře promícháme.
Vlašské ořechy jemně umeleme. Mouku, prášek do pečiva, sůl a mleté vlašské ořechy smícháme a zapracujeme do dýňové směsi. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme k těstu a opatrně zapracujeme.
Vymažeme bábovkovou nebo otevírací formu, naplníme těstem a pečeme v troubě asi 1 hodinu.
Formu vyjmeme z trouby a necháme 10 minut chladnout. Poté vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Posypeme práškovým cukrem a servírujeme.