kuřecí vývar
1 kuře
1,5 l vody
1 cibule
1 mrkev
čtvrtka celeru
1 petržel
čtvrtka pórku
2 stroužky česneku
10 kuliček celého černého pepře
5 kuliček nového koření
sůl
Do vývaru:
4 stébla citronové trávy
800 ml kokosového mléka z konzervy
maso z kuřete
10 lístků koriandru
20 g čerstvého zázvoru
120 g žampiónů
100 g mini kukuřice
60 ml šťávy z limetek
černý pepř čerstvě drcený
2 čerstvé chilli papričky
2 jarní cibulky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. kuře zbavíme kůže a vložíme je do studené vody, přidáme koření, očištěnou a nakrájenou zeleninu a přivedeme k varu. Mírným varem vaříme cca 2 hodiny. Vývar scedíme a obereme maso, které nakrájíme na nudličky
2. ke kuřecímu vývaru vlijeme kokosové mléko a opět přivedeme k varu
3. do vývaru přidáme nakrájené maso, žampiony nakrájené na čtvrtky, mini kukuřičky, najemno posekaný zázvor, citrónovou trávu, čerstvý koriandr a šťávu z limetek. Dochutíme čerstvě drceným pepřem
4. maximálně 5 minut necháme projít varem a podáváme. Na talíři posypeme jemně sekanou jarní cibulkou a chilli papričkami