500 g mletého masa
250 ml masového vývaru
200 ml bílého vína
100 g smetanového taveného sýra
125 ml smetany ke šlehání
100 g zeleých oliv
2 lžičky Maizeny
1 vejce
strouhanku ze dvou housek
čerstvou peržel nebo pažitku
sůl a pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno. Mleté maso smíchejte s vejcem,cibulí a s trochou strouhanky.Osolte a opepřete. Z masové směsi vytvarujte asi 12 kuliček,doprostřed každé vytlačte důlek,vložte olivu a zakulaťte.Vývar a víno vlijte a přikryté vařte asi 10 miut ve vývaru. Petrželku nebo pažitku opláchněte a nasekejte na jemno. Sýr rozpusťte ve vývaru,zahustěte Maizenou rozmíchanou v trošce studené vody a nakonece vmíchejte smetanu. Do omáčky vmíchejte petrželovou nať nebo pažitku a zbylé olivy nasekané najemno.