NA TĚSTO:
6 vajec
300 g cukru
1 šálek silné horké instatní kávy (2dcl)
120 g metých vl. ořechů
300 g polohrubé mouky
1 kávová lžička prášku do pečiva
NA KRÉM:
250 g másla
250 g moučkového cukru
2 polévkové lžíce rumu
2 polévkové lžíce instantní kávy rozpuštěné ve 4 polévkových lžících horké vody
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Těsto: žloutky třeme s moučkovým cukrem a za stálého míchání přiléváme kávu a šleháme do pěny, pak postupně přidáme zbylé suroviny a nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme 30-40 minut.
2. Krém: máslo s cukrem a s rumem třeme do pěny, postupně přiléváme kávu a vyšleháme do krému.
3. Dort můžeme také ozdobit různým (nejlépe čerstvým) ovocem.