olej
400g mletého hovězího masa
1/8 smetany
1 lžíce sekané petrželky
4 lžíce strouhanky
sůl
bílý pepř
Na omáčku:
1 lžíce hl. mouky
1/4 l kyselé smetany
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce sekané petrželky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do mletého masa vmícháme smetanu, strouhanku, petrželku, ochutíme solí, bílým pepřem a vytvoříme 8 karbanátků.Na pánvy zpěníme máslo, karbanátky opečeme z obou stran do zlatova.
Do vypečeného tuku dáme mouku, papriku, zamícháme a vlijeme smetanu. Necháme přejít varem a podle chuti osolíme a opepříme.Karbanátky dáme do omáčky a na mírném ohni podusíme.
Příloha: vařené brambory nebo krokety a míchaný salát.