1kg mletého masa
3 vajíčka
sůl a pepř podle chuti
50ml oleje
150 g hl.mouky
250 ml piva
petrželka
okurka
rajčata
2 lžice vody
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Smicháme 500 g mletého hovězího a 500g vepřového. Maso dáme do mísy,výrazně osolíme,opepříme,přidáme jedno vajíčko a trochu podle potřeby asi 2 lžíce horké vody.
Připravíme si pivní těstíčko.Do misky nalijeme pivo.Oddělíme bílky a žloutky rozšleháme v pivu.Za stálého míchání přisypeme mouku a vypracujeme řidké ale hladké těstíčko.Podle potřeby ho dochutíme solí a pepřem.Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech ho zapracujeme do pivního těstíčka.Těstíčko pak necháme přibližně 12 minut odpočinout.Z masové směsi odebereme menší kousky a navlhčenýma rukama vytvarujeme oblé ploché karbanátky.Do pánve nalijeme olej na smažení.Karbanátky máchame v těstíčku a pak smažíme.Jako příloha je nejlepší bramborová kaše a tu ozdobíme petrželkou.