|
Recept na Kapušniok - slezská specialita
|
|
|
| |
Postup přípravy:Brambory natřeme, přidáme vejce a mouku tak, aby vznikla konzistence stejná jako na bramboráky dále dle chuti okořeníme česnekem, mletým pepřem solí, majoránkou a důkladně promícháme.
Zelí nakrouháme a podusíme klasicky na másle a cibuli do poloměkka!
Pekáč vytřeme olejem, na dno nalijeme polovinu připraveného bramborového těsta a na tuto první vrstvu naložíme podušené zelí. Nahoru nalijeme druhou polovinou bramborového těsta, které rovnoměrně urovnáme.
Celé máslo pokrájíme na plátky a rozložíme po celém povrchu kapušnioka.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 1 hodinu až je povrch dozlatova.
Pokud jste dlouho nejedli něco opravdu vynikajícího, neváhejte, vřele doporučuji.
Pozn.: pokud vše nesníte hned - po studenu taky vynikající...
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Kapušniok - slezská specialita, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/kapusniok-slezska-specialita">Recept: Kapušniok - slezská specialita</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Kapušniok - slezská specialita:
|