kapr
olej nebo tuk na smažení
na marinádu:
asi1menší palice česneku
sůl
kávová lžička koření "avokádo":ryby
kávová lžička oleje
na obal: 1/4 kg hladké mouky
polévková lžíce mleté papriky
kávová lžička mletého chilli koření
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Marináda:
Česnek rozetřeme se solí a kořením, zakapeme olejem a rozmícháme na kašičku.
Kapra nakrájíme na podkovy, kůži křížem jemně nařízneme, ze všech stran řádně potřeme marinádou
a dáme na 2-4h. do lednice odležet (čím déle, tím lépe).
Obal: Hladkou mouku smícháme s mletou paprikou a chilli kořením.
Množství ingrediencí je odhadem, obal má být načervenalý, mírně palčivý.
Odležené podkovy z kapra ze všech stran řádně obalíme tak, aby marináda přes mouku neprosakovala
a při častém obracení dozlatova na oleji osmažíme