Korpus:
5 vajec
160 g krupicového cukru
160 g hladké mouky
20 g kakaa a 1/4 balíčku prášku do pečiva
Náplň:
100 g jahod
50 g moučkového cukru
250 g smetany ke šlehání a 100 g jahod a moučkový cukr na zdobení.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni přibližně 5 minut. Směs odstavíme z lázně a vyšleháme ji do husté pěny. Potom do směsi po částech lehce vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem. Hotové těsto pomocí stěrky nebo nože stejnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 12 minut. Upečený korpus lehce poprášíme hladkou moukou a otočíme na utěrku. Papír opatrně odtrhneme a korpus necháme vychladnout.
Polovinu jahod propasírujeme a smícháme s moučkovým cukrem. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a smícháme s propasírovanými jahodami. Zbylé jahody nakrájíme na kousky.
Korpus stejnoměrně potřeme jahodovou šlehačkou. Na ni rozložíme nakrájené jahody. Pomocí utěrky stočíme korpus do rolády a necháme v chladu ztuhnout. Roládu posypeme lehce cukrem, nakrájíme a porce ozdobíme jahodami. Z rolády nakrájíme cca 12 kousků
Moc dobré.