5 vajec
100gr cukr krupice
2,5 lžíce kakaa
1 balíček vanilkového cukru
1 kelímek smetany ke šlehaní
cca 2 velké banány
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr a po jednom žloutky. Vmícháme kakao a vzniklou hmotu nalijeme a rozetřeme na plech vyložený alobalem a dobře vymaštěný máslem. Pečeme při 200°C přesně 8 minut. Ihned po upečení povrch posypeme vanilkovým cukrem. Po vychladnutí povrch potřeme ušlehanou smetanou (smetanu nesladíme, není třeba ani přidávat ztužovač šlehačky), položíme banány a za pomoci alobalu opatrně stočíme. Roládu pevně zabalíme do alobalu a dáme do lednice ztuhnout.