Na 4 porce budete potřebovat:
jeden kadeřavý salát
4 malé kozí sýry
4 malá rajčata
jeden svazek bazalky
lžičku medu
4 lžičky balzámového octa
2 lžíce suchého bílého vína
6 lžic olivového oleje
sůl a pepř.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Listy salátu oddělte od košťálu, omyjte, osušte a natrhejte na kousky. Salát rozdělte na 4 desertní talířky a na každý talířek přidejte po jednom kozím sýru. Potom omyjte rajčata, rozčtvrťte je a rozložte kolem sýrů. Pak omyjte snítky bazalky, důkladně je osušte a otrhejte lístky. Několik lístků odložte stranou na ozdobu. Zbytek nasekejte na tenké nudličky. Lžičku medu, 4 lžičky balzámového octa, 2 lžíce suchého bílého vína a 6 lžic olivového oleje ušlehejte do zálivky, osolte a opepřete. Zálivkou pokapte kozí sýr a salát. Na konec salát ozdobte odloženými lístky bazalky. Kadeřavý sýrový salát se podává s celozrnným chlebem.