kachní prsa 800g
med 40g
1 lžička vinného octa
2 stroužky česneku
1 lžička solamylu
anýz podle chuti
trochu vody
300g krup
10g houby sušené
100g houby čersvé nebo mražené
2 stružky česneku
70g cibule
50g sádla
sůl
pepř mletý
majoránka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z medu, vinného octa,třeného česneku, anýzu a solamylu rozmíchného v trochu vody připravíme glazuru.Kachní prsa osolíme vložíme do trouby, podlijeme částí glazury a pečeme za občasného potírání do měkka asi 25 minut. Kroupy uvaříme v dostatečném množství vody do měkka.Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme namočené a krátce povařené sušené houby(vývar z hub přidáme do krup),čerstvé nebo mražené houby a třený česnek. Přidáme do krup a ochutíme solí,mletým pepřem a majoránkou.
Do středu talíře utvoříme za pomocí tvořítka podstavec na který uložíme nakrájené kachní prsa.Okolo podlijeme výpekem z pečení.