1.Očištěnou kachnu vložíme do vroucí vody a 2 min. povaříme.
Přes noc pověsíme do průvanu aby vychladla a oschla.
2. Kachnu potřeme marinádou (2 lžíce sojové omáčky + 2 lžíce hnědého cukru) a necháme nejméně 2 hod. oschnout. Potom dáme péci do trouby na mřížku nad plech (nesmí ležet na plechu). Pečeme (obracíme) asi 25 minut na 45 dkg aby se maso dalo lehce seškrábat vidličkou s kostí.
3. Necháme asi 15 minut po vypnutí v troubě potom seškrábeme vidličkou maso a osmahneme na pánvi.
4. Omáčka na potírání - povidla + sojová omáčka v poměru podle chuti ale chuť sojové omáčky by měla být nepatrně silnější než povidel.
5. Pancakes – (placky) 45 dkg hladké mouky smícháme s 300 ml vařící vody a vypracujeme těsto. Potom uděláme z těsta váleček asi o průměru 5cm. Váleček nakrájíme na kolečka (asi 24 ks), které rozválíme na tenké placky (asi 2 mm).
Placky můžeme napařit v páře po třech kusech asi 2 minuty ale lepší jsou lehce usmažené na sezamovém oleji.
Teplé placky potíráme podle chuti omáčkou, posypeme na tenké pásky (2x2mm dlohými 30-40mm) pokrájenou čerstvou okurkou, na drobno pokrájenou jarní cibulkou (pórkem) a malými kousky kačeního masa.
Takto připravenou placku smotáme a můžeme konzumovat.