1 kachna
1 lžíce oleje
30 g másla
1 cibule
1 zelená paprika
4 spařená oloupaná rajčata
30 g hladké mouky
250 ml vývaru z masa
1 dl červeného vína
1 lžička mleté sladké papriky
4 stroužky česneku
1 lžička drceného kmínu
půl lžičky pepře
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kachnu naporcujeme a orestujeme z obou stran na másle a oleji a přendáme do hlubokého kastrolu.Na zbylém tuku orestujeme zeleninu nakrájenou na proužky, zaprášíme moukou a sladkou paprikou, lehce opražíme a zalijeme vývarem a vínem a přivedeme k varu. Přidáme sůl, pepř, kmín, drcený česnek.Připravenou směs nalijeme na kachnu a dusíme do změknutí. Podáváme s vařenou rýží.