200 g kachního masa,
špetka soli,
1 lžíce bílého vína,
1,5 lžičky solamylu,
1,5 lžičky vody,
1,5 lžíce sádla,
1 lžička mletého zázvoru,
1 střední cibule,
1 menší celer,
1 lžička sojové omáčky,
špetka glutasolu,
špetka mletého pepře,
petrželová a celerová nať
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso vykostíme, nakrájíme na plátky, osolíme pokapeme polovinou vína a namočíme do 1 lžičky solamylu rozmíchaného se lžičkou vody na 20 minut. Pak ho na rozpáleném sádle osmažíme, posypeme zázvorem, přidáme cibuli a spařený celer, vše pokrájené na kostičky, promícháme a mírně osmahneme.
Pokapeme zbylým vínem a sojovou omáčkou, ochutíme glutasolem, osolíme, okořeníme a promícháme. Nakonec zahustíme zbytkem solamylu rozmíchaným ve vodě. Hotový pokrm ozdobíme petrželovou nebo celerovou natí.