120 g fazolí
300 g kysaného zelí
200 g brambor
500 g uzených vepřových žebírek
100 g uzeného bůčku
20 g česneku
svazeček petrželové natě
2 bobkové listy
sůl
pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Fazole namočíme přes noc do vody a pak je uvaříme v téže vodě do změknutí. Zvlášť uvaříme kysané zelí a uzená žebírka.
Když jsou fazole napůl měkké, scedíme je a vaříme dál spolu s žebírky. Přidáme hned také bobkový list, pepř a podle potřeby sůl a rovněž pešt, který jsme připravili z nasekaného uzeného bůčku, česneku a petrželové natě.
Před dokončením přidáme na kostičky nakrájené brambory a dovaříme.
Žebírka vyjmeme a podáváme na zvláštním talíři (event. obereme, maso pokrájíme a přidáme do polévky).