- 250g mražených malin
- 3 plátky červené želatiny (cca 5dkg želatiny v prášku)
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžíce malinového základu
- 40g cukru
- 1 vanilkový lusk
- 6 plátků bílé želatiny (cca 10dkg želatiny v prášku)
- 500g bílého jogurtu
- 30g mandlí
- několik čerstvých malin na ozdobu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nejprve rozmrazíme maliny a probereme je. Poté namočíme plátky červené želatiny do studené vody. Maliny spolu s malinovým základem a 20g cukru prolisujeme. Mezitím rozpustíme želatinu a přimícháme ji do malinové šťávy. Podélně rozřízneme vanilkový lusk a opatrně z něj vydlabeme dřeň. Pak namočíme rovněž bílou želatinu. Mezitím smícháme bílý jogurt, mandle(mohou být i nasekané), vanilkovou dřeň a zbívající část cukru. Želatinu rozpustíme, přidáme do jogurtové směsi a dobře rozmícháme. Bílý i červený krém necháme chvíli táhnout. bábovkovou formu zatím vypláchneme studenou vodou a pak do ní střídavě vršíme bílý a červený jogurtový krém, poslední vrstvu uhladíme. Pak vložíme bábovku do chladničky a tři hodiny chladíme, poté ji opatrně vyklopíme. Před podáváním ozdobíme čerstvými malinami.