1 kg hladké mouky
500 g másla
380 g cukru
6 vařených žloutků
1 vanilkový cukr
2 vejce
4 lžíce šlehačky
6 lžic rumu
citronová kůra
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Máslo a cukr utřeme do hladka, přidáme 6 vařných prolisovaných nebo nastrouhaných žloutků a jeden vanilkový cukr a dále společně utřeme. Postupne přišleháme 2 vejce, 4 lžíce šlehačky, 6 lžic rumu a citr. kůrů. Nakonec zamícháme 1 kg mouky a necháme uležet do druhého dne.
Těsto se dobře vyvaluje a nelepí se. Většinou si těsto rozdělím na 3 díly, do 1. přidám 1 lžíci skořice, do 2. lžíci kakaka a do třetího lžíci citronového sirupu.