strouhaná hořká čokoláda 4 lžíce
na potření: máslo 3 lžíce
omáčka: zakysaná smetana 100 g
cukr 1 lžíce
podle chuti: cukr moučka
těsto: strouhaná citronová kůra 1 lžíce
hrubá mouka 70 g
sůl
jemný tvaroh 250 g
žloutek 3 ks
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Jahody zbavíme stopek, omyjeme a osušíme. Čokoládu nastrouháme nebo použijeme hořkou čokoládu na zdobení. Zakysanou smetanu promícháme s cukrem. Citron omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru.
V míse rozmícháme tvaroh se žloutky, moukou, citronovou kůrou a špetkou soli v těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout.
Dva litry vody přivedeme k varu. Mokrýma rukama z tvarohového těsta tvarujeme koule, do kterých vtlačíme jahodu a vaříme tak dlouho, dokud knedlíčky nevyplavou.
Hotové knedlíčky přendáme na talířky, pokapeme rozpuštěným máslem posypeme strouhanou čokoládou a jemně posypeme práškovým cukrem.
Jahodové knedlíčky podáváme se zakysanou smetanou.