450g mletého jehněčího masa
2 rozetřené stroužky česneku
1 lžička kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 pokrájená červená cibule
jemně nastrouhaná kůra a šťáva z 1 pomeranče
2 lžíce sojové omáčky
1 oloupaný a na dílky rozebraný pomeranč
sůl a pepř
pokrájená čerstvá pažitka na ozdobení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Předehřejte bez oleje pánev.Přidejte maso.5 minut restujte až rovnoměrně zhnědne.Slijte všechen tuk
který maso pustilo.Přidejte česnek,kmín,koriandr a
cibuli a restujte za častého míchání dalších 5 minut.
Vmíchejte pomerančovou kůru a šťávu. Přikryjte poklič-
kou a za občasného zamíchání duste 15 minut na mírném
plameni. Přidejte plamen vložte dílky pomeranče a pro-
míchejte. Osolte a opepřete podle chuti a 2-3 minuty
směs prohřívejte. Hotový pokrm zdobte sekanou pažitkou
a ihned podávejte.