1 pytlík mletého máku (cca 150-200g)
hladká mouka
350 ml cukru
1 prášek do pečiva
1 prášek do perníku
1 vanilkový cukr
2 lžičky kakaa
700 ml mléka
150 ml rostliného oleje
2 vejce
trocha citronové kůry a rumového aroma (ale nemusí být)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vše odměřujeme v litrové odměrce, nepotřebujeme váhu. Do odměrky nasypeme mletý mák a doplníme do 1 litru hladkou moukou. Přidáme 350 ml cukru a všechny suché přísady. Do odměrky nalijeme mléko, olej a přidáme vejce, vše promícháme, spojíme se suchou směsí a vytvořímé těsto které vylijeme na vymazaný a hr. moukou vysypaný plech. Pokud je těsto přiliš řídké, přidáme trochu mouky. Pečeme při 180° asi 35-40 minut.
Podávat můžeme samotné, nebo s jakoukoliv polevou dle chuti. Ideální k snídani s horkým kakaem.