Korpus :
150g krupicového cukru
150g polohrubé mouky
půl balíčku kypřícího prášku do pečiva
4 vejce
Náplň:
400g měkkého tvarohu
300 ml smetany ke šlehání
200g moučkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
1 balíček vanilkového cukru
250g jahod
6 plátků želatiny
100 ml vody do želatiny
50g jahodového džemu
50g zelených nepražených pistácií
250g jahod
1 balíček červeného dortového želé
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z přísad vypracujeme těsto, které dáme do formy. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 stupních 45 minut.
Po vychladnutí vyklopíme a vodorovně rozkrojíme. Formu umyjeme, vymažeme a vysypeme. Na dno formy dáme spodní díl korpusu.
Tvaroh smícháme s cukry a citronovou šťávou. Želatinu necháme nabobtnat, zahřejeme k bodu varu a vmícháme do náplně. Náplň musí být jemně vyšlehaná.
Polovinu náplně rozetřeme na korpus. Na ni rozložíme nakrájené jahody a potřeme zbylou náplní. Přiložíme druhý díl korpusu a dáme ztuhnout. Pak sundáme formu, strany potřeme šlehačkou a obalíme v hrubě nasekaných pistáciích. Dort potřeme džemem a poklademe jahodami. Nakladené jahody ještě potřeme dortovým želé.