2 konzervy jahod
těsto:
250 g hladké mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
4 vejce
250 g cukru
10 lžic vlažné vody
10 lžic oleje
krém:
1 šlehačka
2 kysané smetany
100 g cukru
poleva:
1 vanil.pudink
2dl šťávy z jahod
1 lžíce cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
krém: šlehačku ušleháme s cukrem a pak zamícháme kysanou smetanu
poleva: 1 vanil.pudink, 2dl šťávy z jahod,1 lžíce cukru uvaříme
těsto :
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vlažnou vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře rozmícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a upečeme. Vychladlý moučník potřeme krémem, poklademe oloupanými nakrájenými jahodami a polijeme ještě teplou (ne horkou polevou). Pečeme 25-30 min.