12 středně velkých jahod
150 g másla nebo rostlinného tuku
100 g cukru
1 vanilkový cukr
nastrouhanou kůru z 1 pomeranče
špetku soli
3 vejce
200 g polohrubé mouky
50 g maizeny
1/2 prášku do pečiva
6 lžic mléka
moučkový cukr na posipání
12 papírových formiček \_/
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Jahody omyjeme, očistíme a necháme na sítu okapat. Tuk s cukrem, vanilkovým cukrem, pomerančovou kůrou a špetkou soli šleháme do pěny. Postupně přidáme vejce. Mouku promícháme a maizenou a práškem do pečiva, a krátce šleháme. Nakonec přidáme mléko a vymícháme hladké těsto. Do papírových forem rovnoměrně rozdělíme těsto do 2/3 objemu a doprostřed tiskneme po jedné jahodě. Pečeme v předehřáté troubě na 150 st/c přibližně 25-30 minut.