3vejce
125g moučkového cukru
125g hladké mouky
1 lžíce horké vody
náplň:
2dl nízkotučného neslazeného bíleho jogurtu nebo žervé
1lžička mandlové esence (extraktu)
225g malých jahod
15 g opražených mandlových lupínků
1lžička moučkového cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1)Předehřejte troubu na 220°C.Vylžte pečící plech o rozměrech 35x25cm pergamenovým papírem.Do mísy dejte rozšlehaná vejce a moučkový cukr.Mísu dejte nad hrnec s horkou vodou a šlehejte ,dokud směs nezhoustne a nezbělá.
2)Odstavte mísu z hrnce.Přisypte mouku do vaječné směsi a přilijte horkou vodu .Promíchejte ,nalijte na plech a pečte 8-10minut ,dokud neztuhne a nezezlátne.
3)Přendejte upečené těsto na nový list pergamenového papíru.Původní papír z těsta sloupnete a těsto spolu s novým pergamenovým papírem pevně zarolujte .Zabalte do utěrky a nechte vychladnout.
4)Smíchejte jogurt s mandlovým extraktem .Ponechte stranou několik jahod na ozdobu,zbytek omyjte,zbavte stopek a nakrájejte.Do dalšího použití nechte směs vychladit v lednici.
5)Rozbalte těsto ,pomažte jogurtovou směsí a posypte jahodami.Těsto opět zarolujte a dejte na talíř.Posypte mandlemi a popraště moučkovým cukrem.Ozdobte uschovanými jahodami.