6-8 jablk
cukrový nálev
4 vajcia
1 lyžica masla
balíček vanilkového cukru
citrónová kôra
250 g tvarohu
1 lyžica detskej krupice
tuk a žemlové (houskové)omrvinky na prípravu plechu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Olúpané jablká rozpolíme, zbavíme jaderníka a v cukrovom náleve do polomäkka uvaríme. Vyberieme ich na tanier a necháme vychladnúť.
Vychladnuté polovičky jablk uložíme na pomastený a žemlovými omrvinkami posypaný menší plech.
Z umytého citróna postrúhame kôru, pridáme maslo, práškový a vanílkový cukor a vymiešame do peny.
Prídáme prelisovaný tvaroh a krupicu.
Nakoniec pridáma tvrdý( silno ušľahaný) sneh z bielkov.Tvarohové cestíčko navrstvíme na jablká. Upečieme v rúre pri miernej teplote. Podávame teplé.