1. Nejdříve si připravíme piškot:
ušleháme vejce s cukrem,a potom přidáváme střídavě horkou vodu s moukou s přidaným kypř.práškem.těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Dáme péci do středně vyhřáté trouby.
2. Upečený piškot můžeme potřít dobrou marmeládou i povidla jsou výborná.
3. Jablka nakrájíme a dáme vařit s trochou vody a podléváme podle potřeby. Mezitím si rozkvedláme ve vodě pudinkový prášek. Když už jsou jablka hodně rozvařená, úplně na kaši, tak pudink vmícháme do hmoty a povaříme cca 2 min. Hmota musí být hodně hustá! Pokud je moc, přidáme trochu vody. Můžeme trohu osladit a přidat skořici to záleží na chuti jablek,lepší jsou kyselejší. Hotovou směs naneseme na piškot a dáme vychladit.
4. Ušleháme šlehačku do tuha a vmícháme zakysanou smetanu, může se přisladit,ale není nutné. Krém natřeme na jablka a silně posypeme grankem nebo hořkým kakaem, podle toho jak kdo má rád. Vše necháme vychladit a je hotovo.Je to velmi lahodný koláč.