300 g hl. mouky
150 g cukru
1vanilkový cukr
4 vejce
250 g šlehačky
50 g mletých mendlí
1/2 prášku do pečiva
Náplň:
50g másla
75g cukru
80ml.rumu
Drobenka:
50g másla
1vanilkový cukr
50g hrubé mouky
50g cukru
50g mandlí
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Jablka nakrájíme na kostičky asi 1cm tlusté,v kastrolu roztavíme cukr na karamel.Přidáme jablka 5 minut dusíme zalijeme rumem a necháme vychladnout.
Vejce vyšleháme s cukrem,ušleháme šlehačku,přidáme do vaječné směsi a postupně přidáváme mouku kypřící prášek a mandle.Plech vymažeme a vysypeme rozetřeme na něj půl těsta a poklademe ho polovinou jablek.Dáme druhou polovinu těsta a jablek zasypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160°c asi 40minut.