500 g kuřecích prsíček
50 g šunky
2 dcl vína
kapary
kukuřice nebo hrášek
2 dcl smetany
2 lžíce hladké mouky
koření kari
sůl a pepř
olej
citronová šťáva
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky, zastříkáme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme 1/2 lžičky kari, smícháme s trochou oleje. Promícháme a necháme 30 minut odpočinout.
Poté maso prudce osmahneme na oleji. Ten slijeme a maso podlijeme bílým vínem a dusíme zakryté poklicí asi 20 minut. Na závěr přidáme šunku, nakrájenou na kostičky a můžeme podlít vodou. Smetanu rozšleháme s hladkou moukou a přilijeme k masu. Za stálého míchání necháme provařit a na závěr přidáme asi 5-10 kaparů a hrst kukuřice nebo hrášku. Prohřejeme, ale už nevaříme, podáváme s těstovinami.