|
Recept na Indonéský losos s mandlemi
|
|
|
| |
Postup přípravy:Lososa vykucháme, očistíme, naporcujeme, osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme 50 g másla a dáme do trouby. Když se máslo rozteklo na dně, podlijeme vínem (asi bílé) a na každou porci položíme plátek ananasu. Za mírného pečení občas podléváme vzniklou šťávou, vodou nebo vínem (neměnit barvu).
Mezitím si připravíme mandle: v horké vodě je spaříme, oloupeme, nakrájíme na tenoučké plátky a na másle opražíme do růžova.
Nezapomenout na lososa!! Ne – vůně vydává svědectví o jeho dokonalém stavu. Vysvobodíme ho z kastrolu, dáme na vyhřátý talíř tak, aby na jeho povrchu byl změklý plátek ananasu, polijeme ho lžící voňavé šťávy, bohatě zasypeme opraženými mandlemi, ještě jednu lžíci navrch, přidat hromádku brambor dušených v másle a v jemně sekané petrželce.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Indonéský losos s mandlemi, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/indonesky-losos-s-mandlemi">Recept: Indonéský losos s mandlemi</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Indonéský losos s mandlemi:
|