500 g mletého masa
3 lžíce jogurtu
velká cibule
feferonka
hrstka zelené petrželky
lžička horkého koření
lžička mletého pepře
lžička chilli nebo pálivé papriky
lžička koření karí
1/2 lžičky tlučeného kmínu
špetka mletého mového koření
špetka tlučeného hřebíčku
špetka zázvoru a skořice
sůl
olej na smažení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibuli, feferonku a zelenou petrželku nasekáme na drobno a smícháme se všemi ostatními přísadami a masem. Ze směsi tvoříme kuličky a smažíme je na oleji.
Kófty podáváme k jakémukoliv dobrému pití:-)) Kófty jsou sice pálivé jako ďas, ale indické koření pálí jen v ústech, stačí si vzít přeslazený kousek kompotu a je po něm:-))
..a ještě návod na "horké koření"..bez toho by indická kuchařka nemohla existovat.-))
8 dílů koriandru
4 díly chilli koření nebo pálivé papriky
4 díly kardamomu
4 díly kmínu
2 díly hřebíčku
2 díly skořice
1 díl muškátového oříšku
Koriandr, kmín a kardamom nejdříve nasucho upražíme a pak všechno utlučeme na jemno v hmoždíři nemo umeleme třeba v mlýnku na kávu nebo v mixeru:-))