4 zralé, nepříliš měkké hrušky
500 ml vanilkového sirupu: ***
*** VANILKOVÝ SIRUP :
500ml vody,
300g cukru,
1/2 lusku vanikly na drobno nasekamé
nebo 1 bal.vanil.cukru
Čokoládová poleva
100 g čokolády
100 ml mléka
1 čajová lžička smetany
2 čajové lžičky cukru
1 čajová lžička másla
50 g mletých ořechů
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1 Oloupeme hrušky,necháme však slupku asi 1 cm nad stopkou. Vykrojíme jádřinece
2 V ploché nádobce uvedeme do varu sirup a hrušky v něm kolmo postavíme tak, aby se vzájemně nedotýkali.
Vaříme je na velmi mírnem plameni 20 min. Pak nádobu stáhneme s plotny, hrušky necháme vychladnout
v sirupu, pak je vyjmeme, necháme okapat a zchladít.
3 Do skleněného poháru dáme na dno vanilkovou zmrzlinu a na ni postavíme hrušku stopkou vzhurů.
Těsně před
podáváním polejeme horkou čokoládovou polevou.