50 g - cukr krystal
125 ml - vody
špetka soli
120 g - másla
4 vejce
175 g - hrubé mouky
KRÉM
3 žloutky
500 ml - mléka
125 g - cukru krystal
75 g - hladké mouky
KARAMEL
150 g - cukru
75 ml - šlehačky
200 g - hroznového vína
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Svaříme mouku s cukrem solí a máslem.Do vroucí vody nasypeme mouku a mícháme až těsto přestane lepit.Stáhneme z ohně e vmícháme vejce.Sáčkem stříkáme na vymazaný plech malé hrudky.Pečeme ve vyhřáté troubě jakmile pusinky vyběhnou teplotu snížíme.2-Utřeme žloutky s cukrem vmícháme mouku a za stálého šlehání přiléváme vroucí mléko.Dáme na oheň,za stálého šlehání necháme zhoustnout.Odstavíme a necháme vychladnout.3-Z cukru a lžíce vody připravíme karamel,který zalijeme šlehačkou a několik minut povaříme.4-Vychladlé pusinky rozřízneme a naplníme krémem horní polovinu namočíme do karamelu přiklopíme a na vrch zdobíme kousky hroznového vína.