2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek pískového cukru
necelý 1 hrnek oleje
3až4 vejce-(podle velikosti hrnků)
2 vanilkové cukry
1až 2 prášky do pečiva- (podle velikosti hrnků)nebo 2 prášky do perníku
mléko na poředění těsta
dále lze přidat ingredience podle chuti:
1/hrozinky a ořechy
nebo
2/kokos
nebo
3/kakao (do části těsta, potom vznikne "mramorová buchta"
nebo
4/2hrnky nahrubo nastrouhané a od vody vymačkané cukety
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Základní ingredience smícháme v míse, přidáme doplňkové ingredience podle chuti, poředíme mlékem na husté,ale tekoucí těsto, které nalijeme na tukem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný pekáč. Pečeme v předem vyhřáté troubě okolo 50ti minut, podle výšky těsta. Ke konci pečení se špejlí přesvědčíme jestli je buchta pečená a jíž "nelepí".Buchta by měla po pečení vychladnout, jinak při manipulaci s ještě teplou hrozí sražení!! Vychladlou nakrájíme a pocukrujeme.