1 bal. předvařený hrách (300g)
50 g máslo (event. Rama)
4 lžíce mléka
majoránka
sůl
mletý pepř
1 ks stroužek česneku
1 ks středně velká cibule
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do 1 l vroucí vody se nasype předvařený hrách a přidá se špetka majoránky. Vaří se 10 min. a pak se scedí přes síto. Do mixéru se dá mléko, ještě horký hrách, máslo a vše se dojemna při menších obrátkách rozmixuje na kaši. Ta se přendá do misky, dochutí solí, pepřem a utřeným česnekem a dobře se na teple vymíchá. Každá porce kaše se až na talíři posype osmaženou cibulkou.
Podává se s kyselou okurkou k vařeným i pečeným masům nebo k libovolné ohřáté či osmažené uzenině.