Hlavy z kapra(bez očí a žáber)
1 porce masa,popř. jikry nebo mlíčí
hrachová polévka z pytlíku
1mrkev
kousek celeru a petržele
1 cibule
1lžíce tuku
4kul.pepře
2kul.nového koření
1bobkový list
špetka soli
mletý pepř na dochucení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hlavy a maso z kapra ovaříme v osolené vodě,přidáme pepř celý,Nové koření a bobkový list.Po půlhodině varu maso obereme,vývar přecedíme.
Na pánvi na tuku osmahneme cibuli do zlatova,přidáme drobně nakrájenou zeleninu a orestujeme.
Do vývaru na mírném plameni přidáváme postupně za stálého míchání hrachovou pytlíkovku.
Přidáme osmahnutou zeleninu,obrané maso z kapra a nakonec varu jikry anebo mlíčí.Dochutíme solí a pepřem.Podáváme s osmaženou houskou