Maso potřete solí a pepřem a na rozehřátém oleji zprudka opražte ze všech stran; vyberte z pánve a nechte vychladnout; polévkovou zeleninu očistěte a umyjte; 1/2 neoloupané cibule nechte na sporáku zhnědnout; maso, cibuli, česnek, bobkový list a celý pepř dejte do většího množství studené vody; na malém plameni přiveďte k varu, seberte pěnu a nechte 1 - 1 1/4 hodiny vařit.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka; brambory oloupejte; kořenovou zeleninu umyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké proužky; maso vyndejte z polévky a dejte do tepla; polévku sceďte přes jemné síto; brambory, kořenovou zeleninu a cibuli dejte do polévky a znovu přiveďte k varu; na malém plameni 20 - 25 minut zlehka vařte; nakonec přilijte trochu octa. Hovězí maso nakrájejte na kousky a podávejte