4 lžice polévkové čerstvých hub /mohou být i žampiony/
200g krutího masa /nemusí být/
1lžice olivového oleje + 1/2 lžičky na pánev
1/4 lžičky koření Gyros
špetka soli
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Houby a maso promícháme s kořením, olejem, špetkou soli. Necháme
půl hodiny marinovat.
Na pánvičku dáme 1/2 lžičky oleje a necháme rozpálit.
Naloženou směs prudce opékáme s neustálým promicháváním.
Hotový gyros podáváme posypaný cibulkou/pórkem/ a vychlazenou omáčkou tzatziky.Nejvhodnější přílohou je pečivo, např.pita.Můžeme podávat také v rozkrojeném pečivu zalité tatzikami.
Omáčka tatziky:
Na hrubo nastrouhanou okurku zbavíme přes sítko přebytečné vody, aby tatziky byly co nejhustší.Přidáme zakysanou smetanu/nizkotučnou/, 2 stroužky rozmačkaného česneku, rovnou lžičku koření Tatziky a půl lžičky olivového oleje.Necháme vychladit. Je lépe si omáčku připravit předem.